Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde Inneklima

Godt inneklima

Rørleggeren hjelper deg med et godt inneklima

Inneklima handler om mer enn god ventilasjon. Blant annet er godt vedlikehold av installasjoner på bad og vaskerom viktig for at det ikke skal utvikle seg fukt og råte i huset.

Norges Astma – og Allergiforbund (NAAF) oppgir fukt som en av de viktigste årsakene i hjemmet til pustebesvær, allergiplager, astma og sykefravær. Voksne mennesker påvirkes dessuten langt mindre av dårlig inneklima enn barn. Du bør derfor være på den sikre siden og sørge for at inneklimaet er så godt som mulig.

Dårlig inneklima som følge av fukt og råte gjelder både nye og eldre bygg. Alt rørleggerarbeid må være riktig utført for å unngå skader også i nye hus. 
 
Så mye som 85 av 100 leiligheter er i faresonen siden disse ikke er bygget i henhold til dagens gjeldende våtromsnorm. I tillegg skjer mange vannskader grunnet produkter som ikke passer sammen, er defekte eller ikke tilpasset norske forhold. Trenden med at alle rør skal ligge skjult inne i veggen må få skylden for at mange lekkasjer ikke oppdages, og skader får utvikle seg i vegger og gulv over lengre tid.

Dårlig vedlikehold av de synlige rørinstallasjonene er også en årsak til fuktskader. Dersom lekkasjer fra blandebatteri, vannlåser eller avløpsrør under kjøkkenvasken får stå og godgjøre seg uten kontroll, vil dette føre til fukt og fuktskader som igjen kan føre til muggsopp og dermed økt forekomst av middallergi.

Hvordan kan rørleggeren hjelpe deg å redusere risikoen for skjulte vannskader? 
Vedlikehold av rørinstallasjoner – unngå vannskader.

Vannbåren varme, en suveren løsning for inneklimaet
Panelovner som støver og parafinbrennere som avgir gasser kan også føre til dårlig inneklima. NAAF anbefaler oppvarmingsløsninger som bidrar til bedre inneklima. Blant disse gir særlig vannbåren gulvvarme et godt utgangspunkt for et best mulig liv innendørs siden dette er en jevn, stabil varme som gir økt komfort.

Også i eldre bygninger som trenger rehabilitering er vannbårne oppvarmingsløsninger ofte den beste løsningen for miljøet, inneklimaet, og over tid økonomien. Mange tror at vannbåren varme er synonymt med gulvarme, men eldre hus kan gjerne rehabiliteres med radiatorer med varmepumpe som energikilde.

Slik kan du bedre inneklimaet i din bolig.

Slik velger du riktig rørlegger.

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?