Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Velg riktig rørlegger

Er du engstelig for å engasjere rørlegger til arbeid i huset? Har du hørt for mange skrekkhistorier om dårlig arbeid, høye priser, forsinkelser og upålitelighet? Slik går du frem for å finne gode, seriøse håndverkere.

Benytt søkemotoren på Skikkeligrørlegger.no for å finne organiserte bedrifter i ditt lokalområde. Samtlige bedrifter i denne oversikten er medlem i Rørentreprenørene Norge. Du kan også søke på relevante nettsteder som f.eks anbudstjenester eller Google for å finne mer informasjon om bedriften og hvilke typer oppdrag de påtar seg.
Er bedriften medlem av en bransjeorganisasjon? Er bedriften registrert i Brønnøysundregisteret? Gir bedriften opplysninger om besøksadresse og kontaktinformasjon utover et mobilnummer?
Etter plan- og bygningsloven skal alle håndverkere være offentlig godkjent - enten sentralt eller kommunalt. Godkjenning utstedes av Statens bygningstekniske etat eller kommunen.
Medlemsbedriftene i Rørentreprenørene Norge har et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem, som sikrer at arbeidet blir utført mest mulig riktig første gang, og reklamasjoner unngås i ettertid.
Hvis det er på badet eller vaskerommet du skal ha utført rørleggerarbeid, så spør om bedriften du engasjerer har våtromssertifikat. Våtromssertifikatet er en garanti for at bedriften har kompetanse på området.
Hvis bedriften du har sett deg ut har det travelt, ikke prøv å finne en ny, dårlig erstatning. Det er bedre å vente noen uker med å renovere badet enn å måtte ty til useriøse bedrifter. De anerkjente bedriftene har travle dager, og det gjør at de useriøse alternativene blomstrer.
Innhent gjerne pristilbud fra flere bedrifter. Du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet. Men husk - pris er ikke alt. Du kan ikke forvente at den mest seriøse rørleggeren også er den rimeligste. Kvalitet og pris henger nøye sammen. Når du har valgt deg ut en bedrift, er det lurt å undersøke om den har erfaring med den type arbeid du skal ha utført. Mange bedrifter oppgir referanser på sine hjemmesider. Forhør deg blant naboer og kjente, eller ring bedriften og be om referanser på prosjekter som ligner ditt.
Redegjør for oppdraget skriftlig og få med så mange detaljer som mulig. Vær tydelig på hvilke forventninger du har til sluttresultatet. Husk at uventede utfordringer kan oppstå underveis som gjør sluttresultatet annerledes enn du hadde tenkt deg.
Arbeid på våtrom inkluderer flere ulike yrkesgrupper. Det enkleste er å velge ut en bedrift som totalentreprenør som kan organisere og ta ansvar for alle involverte.
En befaring er en forutsetning for at bedriften skal kunne gi et så nøyaktig tilbud som mulig. Her går dere gjennom hva som skal gjøres og hva som er de ønskede resultatene.
En kontrakt er både din og håndverkerens bekreftelse på hva som er avtalt, og kan forebygge mange potensielle tvister. Standard Norge har utarbeidet gratis kontrakter til dette formål.
Øvrige kommentarer

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?