Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Anbud ved rehabilitering

Dette må du huske når du skal innhente anbud på rehabilitering av bad:

Frem til nytt lovverk vedrørende søknadsplikt på våtrom foreligger, kan du selv velge om det er du eller håndverkerbedriften som skal søke kommunen om tillatelse. Opplys om du ønsker at bedriften skal ta ansvar for dette.
Opplys om du ønsker dette utarbeidet.
Gjøre selv eller få hjelp? Hvor mange kvadratmeter skal rives, hvilke materialer skal kjøres bord – og av hvem?
Er det behov for å støpe gulv? Skal det legges membran? Ønsker du fliser eller våtromsplater?
Er dagens rør lagt utenpå eller inne i veggen? Vet du hvilket rørsystem som er brukt? Skal vannuttakene fortsatt ha samme plassering som i det gamle badet eller vil du gjøre om på planløsningen? Definer eventuelle ønsker for plassering av møbler, innmuring av badekar eller lignende.
Hva slags oppvarmingsløsning har boligen? Ønsker du elektriske varmekabler eller skal rørleggeren hjelpe deg å finne en vannbåren løsning?
Finnes det en luftespalte under døren? Er det montert automatisk avtrekk eller mekanisk vifte?
Ønsker du hjelp til noe maling eller skal alt flislegges? Målet på flisene påvirker prisen på legging, det samme gjør størrelsen på arealet som skal flislegges og typen fliser.
Skal vegger flyttes på, eller dører og vinduer skiftes?
Legg ved gode bilder av badet slik det ser ut i dag. Lag gjerne en skisse av planløsning. Kjenner du til skader eller hvor rørt er plassert i veggen er det fint å merke av dette.
Gode produkter av avgjørende for et godt resultat. Oppgi eventuelle ønsker om systemer eller produktnavn dersom du vet dette. Rørleggeren har plikt til å opplyse om produktene er av en kvalitet han kan stå inne for.
I følge håndverkertjenesteloven er rørleggeren forpliktet til å kun montere produkter han er fortrolig med og kan anbefale. Det tryggeste er å velge fra rørleggerbedriftens sortiment. Ønsker du noe annet, be om hjelp til å finne tilsvarende fra en anerkjent produsent. Ønsker du å levere produkter selv, avklar dette med rørleggeren før du handler, så du ikke risikerer at rørleggeren ikke vil montere fordi han ikke har tilstrekkelig kjennskap til produktet.
Gå nøye gjennom og se hvor spesifisert tilbudene er. Spriker prisene i alle retninger, kan det tyde på at de rimeligste tilbyderne ikke har inkludert alt arbeid.
Gjør en bakgrunnssjekk av bedriften før du skriver under en kontrakt. Be om referanser på lignende oppdrag og sjekk gjerne om bedriften er organisert i bransjeorganisasjon eller er tilknyttet klagenemnd.
Selv om du har levert et grundig anbud er muligheten til stede for at du har utelatt noe som er av betydning for rørleggeren. En seriøs rørlegger vil ønske en befaring for å sikre at tilbudet er dekkende. Gjør rede for dine forventninger til sluttresultatet så rørlegger kan vurdere om målet er realistisk.
Når endelig tilbud foreligger, skriv kontrakt. Standard Norge har utarbeidet gratis forbrukerkontrakter hvor alle nødvendige punkter er med.
Øvrige kommentarer

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?