Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde vannbåren varmetrend

Vannbåren varmetrend

Fordeler med vannbåren varme

Elektriske varmekabler må vike plass for vannbåren varme i norske hjem. Stadig flere boligeiere velger vannbåren gulvvarme til oppvarming i boligen. Her lister rørlegger Carsten Skottner Engh opp fordelene ved vannbåren gulvvarme:

    
Møt våre talspersoner her.

* Vannbåren gulvvarme er vann som varmes opp til en temperatur mellom 20 og 40 grader, og som sirkulerer i rør som slynger seg under gulvet.

* Vannbåren varme gir en komfortabel varme, fordi den har jevn fordeling av varmen og gir fra seg en kontinuerlig lun. På den måten vil du oppleve en behagelig innetemperatur til enhver tid, og det blir ikke gulvkaldt.

* Systemet kan installeres i alle typer gulv, og varmen blir jevnt fordelt over gulvflaten. Temperaturen blir faktisk høyere ved gulvnivået, enn i rom med veggmonterte varmekilder. 

* Også Norges Astma og Allergiforbund mener vannbåren gulvvarme er et godt valg til boligen. Et av problemene med elektriske panelovner er at støvet blir brent og svever rundt i rommet. Når vi bruker vannbåren varme får vi ikke dette støvet som virvler rundt. Det bidrar til et bedre inneklima i boligen.

* Vannbåren varme gjør at du kan bruke fornybare, miljøvennlige energikilder. Du kan også bytte fra den ene energikilden til den andre alt ettersom hvilken som er billigst. På den måten er dette også et godt økonomisk valg. Vannet i gulvrørene kan varmes opp av pellets, varmepumpe, sol, strøm eller olje.
 
* Det er ikke dyrere å legge vannbåren varme i gulvet enn å legge elektriske kabler. Det kommer riktignok utgifter til kjel og tank i tillegg, men dette er ekstrakostnader som kan veies opp mot lavere driftskostnader, fleksibilitet og økt komfort.

* Du trenger ikke legge varmekabler for å få vannbåren varme. Det er alternativer med både vannbåren gulvvarme, veggvarme og radiatorer. 

Forvirret? Lær deg ord og uttrykk knyttet til vannbåren varme.

 

Andre spørsmål om vannbåren varme? Les vår artikkelsamling.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?