Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde Tett avløp, tette rør og tett sluk
Bruk flytende avløpsåpner til tett sluk og tette rør i dusjen og vasken.

Tips ved tette rør og tett sluk

Her er rørleggerens råd ved tette rør og tett sluk

Hår, q-tips og matavfall kan bidra til tette rør i vask og do. Hvordan fikse tette rør og sluk? Her er talsperson for Skikkelig rørlegger og daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messiha sine tips.

 
 • Bruk flytende avløpsåpner
  Avløpsrens er ok, men anbefales i flytende form. Avløpsåpner som ikke er flytende kan bli sittende fast i rørene. Hvis problemene pulveret møter på, ikke løses opp, blir det forsteinet og problemet blir verre. Derfor skal man alltid ha flytende ting i avløpet.

  Pulver ment for å rense rørene, kan sette seg fast og etse gjennom avløpsrøret.
 • Les instruksjon på avløpsåpner nøye
  På noen av dem skal man bruke hele pakken, mens andre skal man bare bruke et par desiliter om gangen. Det er uansett viktig å skylle godt med masse vann. Varmt vann gjør at det løser seg raskere opp.
 • Spyl avløpsrørene
  Hvis du opplever at dusjen eller vasken ofte blir tett eller har tregt avløp, er det lurt å rense vannlåsen. Hvis du også etter å ha renset vannlåsen, opplever at rørene blir raskt tette, kan det være lurt å snakke med en rørlegger.
   
 • Rens av rør i boligen
  Hvis du har gjentakende problemer med tette avløpsrør, kan det være en mulighet å ta en skikkelig rens av rørene i boligen. Rørleggeren kan sette deg i kontakt med et godt spylefirma. De kan spyle alle avløpsrørene i huset ditt.

  Å få en skikkelig rengjøring av avløpsrørene kan koste rundt 2-3000 kroner, snakk med rørleggeren om de kjenner noen som kan anbefales.

Se video - Hva gjør jeg når vasken er tett? 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?