Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

NRL Smartstopp, vannfølere og lekkasjekiler

Unngå vannskader

Disse løsningene beskytter badet ditt mot vannskader.

  

NRL Smartstopp – så slipper du å bekymre deg
De fleste vannskader skjer når folk ikke er hjemme. Da får lekkasjen god tid til å spre seg og trenge inn i vegger, gulv og etasjeskiller, samt ødelegge møbler og annet inventar. Skal du være lenge borte bør du stenge hovedstoppekranen.
    
For de kortere turene er NRL Smartstopp en god løsning. Dette er en magnetventil med trådløs tilkobling som monteres på hovedstoppekranen. Denne kobles videre til en bryter ved inngangsdøra, eller direkte på alarmsystemet. Slik kan du enkelt stanse all vanntilførsel med et tastetrykk når du forlater boligen din. En rørleggerbedrift kan enkelt hjelpe deg med dette. Du får også redusert forsikringspremie ved installasjon av NRL Smartstopp.

Innebygde løsninger – vannfølere og lekkasjekiler
Mange velger i dag løsninger for baderommet hvor vanninstallasjoner og rørføringer ligger skjult i veggen. Pent og lett å holde rent, ja, men hvor blir det av vannet dersom en lekkasje skulle oppstå?
   
Vi anbefaler å bygge skjulte installasjoner utenpå membran. Da vil ikke eventuelle skader spre seg til vegger og tak, og du blir i verste fall nødt til å skifte èn installasjon, fremfor hele baderommet.

Rørleggeren kan hjelpe deg å sikre disse installasjonene ytterligere. Ved å legge vannfølere inne i den utbygde modulen, og koble dette til alarmsystem via NRL Smartstopp, eller en forenklet vannstoppventil begrenses skadeomfanget. Når modulene skal kles inn med våtromsplater og fliser, skal håndverkerne skjære ut en liten kile noen cm fra gulvet. Eventuelt lekkasjevann renner ut her slik at du raskt kan reagere dersom en skade har oppstått.  

Badekar som mures inn, skal alltid ha en inspeksjonsluke tilgjengelig. Slik kan du holde øye med hva som foregår under karet og oppdage vannsøl før det går utover gulvet ditt.

Sluk
Plassering av sluk er en svært viktig faktor når det gjelder vannskadesikkerhet. Dette bør du overlate til fagkyndige. Som en hovedregel kan vi si at alle vannledninger skal være mulig å bytte ut, lekkasjer skal kunne oppdages raskt og det skal være lett å komme til for å reparere.

Se flere artikler om vannskader 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?