Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Automatisk lekkasjesikring - dette må du vite

Dette må du vite om automatisk lekkasjesikring

Hver dag opplever 200-300 boligeiere å få hjemmet oversvømt av vann. Skadene kan få store konsekvenser, og ofte må gulv rives opp og beboerne må flytte ut i flere uker mens huset tørker. Å få montert en lekkasjestopper kan være en lønnsom investering for å sikre deg mot vannskader.


Lekkasjestoppere er utstyr som monteres i eller omkring vannførende installasjoner, for å registrerer lekkasje og  automatisk stenge vanntilførselen til skadestedet.

Vannstopp er påbudt i nye boliger
Har du nytt hus er det faktisk påbudt med installasjon av lekkasjestoppere for installasjoner med vann i rom uten sluk. (ref. TEK10). Dette vil typisk gjelde kjøkken der oppvaskmaskin, vanntilkoblede kjøleskap og kaffemaskiner er montert inn.

Hvordan fungerer automatisk lekkasjesikring
Systemet, som for eksempel dette, kan overvåke enkeltpunkter i huset der faren for lekkasje er ekstra stor - eller de kan passe på hele huset. I det første tilfellet vil man typisk fokusere på vannbasert kjøkkenutstyr som oppvaskmaskiner, kaffemaskiner og isbitmaskiner, og legge ut sensorer i forbindelse med disse.

Ved overvåking av hele huset blir det plassert trådløse sensorer i alle soner der det kan oppstå lekkasje. Ved lekkasje vil sensoren automatisk sende et signal til hovedenheten som umiddelbart stenger vannet og dermed forhindrer en større lekkasje.

Enkel manuell stenging av vannet når du forlater huset
Akkurat som med boligalarmen skjer all lekkasjeovervåking automatisk, men hvis du ønsker å stenge vannet manuelt, gjør du det ved å trykke på en knapp ved utgangsdøren. Slik kan du enkelt stenge vanntilførselen til hele bygningen ved lengre tids fravær, og dermed forhindre vannskader som kan gjøre stor skade.

Rabatt på husforsikringen
For norske forsikringsselskaper representerer vannskader et økende problem med stadig større utbetalinger. For å bidra til å redusere skadeomfanget gir derfor de fleste forsikringsselskaper nå rabatt på bolig-/innboforsikringen opptil 30 % til alle som installerer vannstoppsystemer. Forhør deg med ditt forsikringsselskap for å få mer informasjon.

Ikke glem hytta
Nesten 5.000 hytter blir vannskadet hvert år. For å forhindre vannskader er det viktig med varme hele vinteren, samtidig som vannet stenges automatisk med en lekkasjestopper dersom en lekkasje skulle oppstå.

Ta kontakt med en skikkelig rørlegger for montering av lekkasjestoppere.

Hvordan kan rørleggeren hjelpe meg å redusere risikoen for vannskader?

Steng vannet før ferien

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?