Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde Vannbåren varme

Vannbåren varme eller varmekabler?

Varmekabler har lenge vært den vanligste løsningen å velge om man skal installere gulvvarme i boligen. Men med nye oppvarmingsløsninger på markedet, øker valgene – og forvirringen.


Her er rørleggerens tips før du velger oppvarmingsløsning:

 • Vannbåren varme er fornybar energi
  De tradisjonelle varmekablene er vanlig elektrisk oppfyrt, det vil si at energien hentes fra din vanlige strømleveranse. Vannbåren varme er fornybar energi som dannes og hentes fra installasjon som gjøres i tilknytning til boligen.
   
 • Billigere over tid
  Det koster noe mer å installere vannbåren varme enn varmekabler i boligen, men på sikt vil den elektriske løsningen blir dyrere. Med vannbåren varme kan du oppnå store besparelser ved bruk av for eksempel varmepumpe.
   
 • Bedre inneklima med vannbåren gulvvarme
  Astma- og Allergiforbundet anbefaler vannbåren gulvvarme, fordi det bidrar til et bedre inneklima. Mens elektrisitet bidrar til at støvet blir brent og svever rundt i rommet, vil man ikke få det samme støvet som virvler rundt med en vannbåren varmeløsning.  
   
 • Radiatorer er fortsatt et godt alternativ
  Hvis du ikke ønsker å bryte opp gulv for å legge varmekabler eller varmerør, er vannfylte radiatorer en løsning. De gir generelt en jevnere varme i rommet enn man får ved elektriske panelovner, og mindre støv. I eldre hus bør radiatorene plasseres under vinduene for å hindre trekk og kaldras.

  Alternativ til radiator er å legge et rørsystem oppå det gamle gulvet.


 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?