Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde Hovedstoppekran

Steng vannet før ferien

Det er større sjanse for at du kommer hjem til en bolig rammet av vannskader enn innbrudd etter ferien. Rådet er derfor å stenge hovedstoppekranen før du reiser. Her viser rørleggeren deg hvor enkelt det er.

 

Ifølge Finans Norge oppdages det i gjennomsnitt 175 vannskader i hus, hytter og leiligheter hver dag. Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem.
Mange av vannskadene skyldes vanninntrenging utenfra på grunn av mye regn, men økningen i antall vannskader er også relatert til ødelagte rør i boligene. Det er særlig boliger fra 50-, 60- og 70-tallet som er utsatt for rørbrudd, og derfor kan det være lurt at rørlegger sjekker tilstanden på disse før du blir borte lenge.

Stopp lekkasjen
Uansett om du har gamle rør eller ei, er det lurt å stenge hovedstoppekranen før du reiser bort.
- En vannlekkasje kan føre til store ødeleggelser. Steng hovedstoppekrana før du reiser på ferie, så trenger du ikke bekymre deg for mye, sier talsperson for Skikkelig rørlegger og daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messiha.

I tillegg kan det være en god investering å installere en lekkasjestopper i boligen. Denne monteres i tilknytning til vannførende installasjoner for å varsle og stoppe eventuelle vannutstrømninger.

Se video - Slik stenger du stoppekrana

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?