Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Kjøkken

Lekkasjesikkert kjøkken

Hvilke VVS-hensyn skal du ta i planleggingen av nytt kjøkken? Her er Skikkelig rørleggers tips til hva du bør tenke på.

 

 • Kjøkkenet er blant rommene som får størst lekkasjer, og gjerne dårligst sikret sammenlignet med øvrige våtrom. Blandebatteri og lekkasjestopper er viktige ting å kjøpe fra faghandel. Disse bør også monteres av fagfolk.
   
 • Lekkasjesikring bør planlegges både fra kjøkkenbenk og kum, i tillegg til annet vannførende utstyrene som vi utstyrer oss med. Denne sikringen fungerer enkelt ved at en føler som får fuktighet på seg, sender et signal til en magnetventil som derfra stenger vanntilførselen. Vaskemaskin og kaffemaskin bør for eksempel sikres med automatisk avstengingsventil, også kalt lekkasjestopper.
   
 • For å få best effekt ut av lekkasjestopperen kan den settes på hovedstoppekranen, og derfra legge trådløse følere under hver av de vannførende produktene, der hvor det er fare på ferdet.
   
 • Hvor er eksisterende vann- og avløpsopplegg? Ta gjerne rørlegger med i planleggingen allerede i startfasen. Har du planer om å endre vann- og avløpsopplegget bør du diskutere dette med rørleggeren før dere går i gang med selve planløsningen hos kjøkkenleverandøren.
   
 • Dersom du vurderer dampovn eller skal plassere vaskemaskin på et nytt sted enn tidligere, er det viktig å involvere rørlegger tidlig i planleggingsfasen, da dette krever kaldtvann og avløp som krever mer planlegging. Noen ganger er det ikke mulig å endre eksisterende avløpsopplegg, dette er greit å vite før du går i gang.


 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?