Verktøylinje

Del på:

Søk

Hva er en skikkelig rørlegger?

I rørleggerbedrifter tilknyttet Rørentreprenørene Norge, Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS, jobber det skikkelige rørleggere. Disse kjennetegnes ved at de følger et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem og at de holdes faglig oppdatert. Dette sikrer at arbeidet blir utført mest mulig riktig første gang, noe som også er din garanti mot vannskader.

       
Skulle likevel problemer oppstå mellom kunde og rørlegger lover vi å gjøre vårt for å rydde opp.

I 2012 fikk forsikringsselskapene melding om 54 000 vannskader for til sammen 2 milliarder kroner i norske hus, leiligheter og hytter, viser tall fra Finans Norge. Hvert 10. minutt oppstår en vannskade - og det er større sannsynlighet for ødeleggende lekkasjer enn det er for innsbrudd.
            
Det aller viktigste grepet man som privatperson kan ta er å velge sin håndverker med omhu. Det er dessverre store variasjoner i kvaliteten på både produkter og tjenester som markedsføres i dagens marked. Slik velger du riktig rørlegger.

En skikkelig rørlegger:

 • Kjenner til Våtromsnormen og generelle bransjetilpassede regler. Rørleggeren er din garanti for at arbeidet blir utført på forskriftsmessig måte.
       
 • Kan fremlegge papirer (sluttdokumentasjon) for skikkelig utført arbeid, noe som kan være avgjørende ved kjøp/salg og i forsikringssaker.
       
 • Skal ved gjennomføring av prosjekter aktivt medvirke til at kundene får klarlagt og best mulig oppfylt sine forventninger til det ferdige produkt.
       
 • Henviser deg til egen reklamasjonsordning hvor du kan henvende deg hvis det oppstår en tvist mellom deg og rørleggerforetaket.
      
 • Kjenner til hva som er skikkelige produkter og kan installere disse på forskriftsmessig måte.
        
 • Jobber ikke svart.

Du er her:

 • Hjem -
 • Hva er en skikkelig rørlegger?

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?