Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Dette kan fordyre oppussing av bad

Tips for å unngå at oppussingen av badet blir dyrere enn nødvendig

Skjulte feil eller mangler ved røropplegget

Før du skriver kontrakt med rørleggeren er det avgjørende at han har vært på befaring hjemme hos deg. Dette er for at han skal bli klar over potensielle svake punkter ved det eksisterende anlegget.
   
Det er også viktig at han ser hvor f.eks vask, dusj og toalett er plassert i dag - og dermed enklere kalkulere hva det vil koste hvis noe skal flyttes på.

Mange av rørene ligger skjult for det blotte øyet. Når gulv og vegger brytes opp kan det avdekkes skader eller risikomomenter verken du eller håndverkeren kunne visst om på forhånd. Dette kan for eksempel være vannskader eller uoppdaget fukt i konstruksjonen. Dette vil nødvendigvis påvirke budsjettet.

Rørleggeren har plikt til å opplyse deg om eventuelle endringer i arbeidsomfang eller utskifting av ikke-planlagte installasjoner. Du skal informeres om alt som påvirker sluttsummen og sluttresultatet. Dette kalles opplysningsplikten og er nedtegnet i Håndverkerloven.

Dersom akutte tilfeller oppstår, for eksempel at et rør springer lekk og volder stor skade, bør rørleggeren uansett sette i gang nødvendige tiltak, selv om han ikke får informert deg først. Dette henger sammen med omsorgsplikten.

Nye forskrifter
Rørleggeren er pliktig til å følge gjeldende lover og forskrifter. Et bad bygget i 80-årene vil naturlig nok ikke oppfylle alle av dagens krav. Det er rørleggeren som er ansvarlig for at regelverket følges så langt det lar seg gjøre, men vær klar over at det kan innebære kostnader som ikke er åpenbare for deg som kunde. Eksempel på dette er lekkasjevarslere i rom uten sluk, regelverk rundt vegghengte toaletter osv. Bevar en god dialog med rørleggeren underveis så unngår du ubehagelige overraskelser når fakturaen kommer.
  
Anbudstips for oppussing av bad.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?