Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Dette bør du sjekke på visning

Når du skal kjøpe bolig er det mange ting som må undersøkes. Siden skader på våtrom raskt kan koste deg dyrt, er det viktig å kontrollere så nøye du kan før du legger inn bud

Er arbeid utført av fagkyndige? Har takstmann funnet tegn på fukt eller skader på membran?
Et våtrom som er bygget riktig og god vedlikeholdt har en forventet levetid på ca 25 år. Er badet bygget før dette bør du være forberedt på å pusse opp i løpet av få år.
Lukter det rå og fuktig kjeller av baderommet er det fare for fuktskader.
Er badet tilstrekkelig ventilert? Finnes avtrekksluke, vifte eller luftspalte under døren? Virker luften klam og tett?
Er det tegn på fukt rundt avtrekk eller i taket over dusjen? Skjolder etter vannsøl, mørke flekker og sorte prikker er et dårlig tegn. Røde merker i dusjsonen er et tegn på tidlig soppangrep.
Dusjes det rett på flisene er vannskaderisikoen høy hvis membranarbeid er mangelfullt utført. Vær forberedt på at badet må pusses opp i løpet av kort tid.
Når er kabinettet montert? Har det tidligere vært dusjet rett på flisene?
Når ble det montert? Finnes det skjolder, sorte prikker eller mørke flekker under karet? Er karet murt inn – sjekk at det finnes en inspeksjonsluke.
Er det tilstrekkelig fall på sluk slik at alt vann føres dit? Skal badet også brukes som vaskerom bør det være hjelpesluk for vannsøl utenfor dusjsone. Er overgang mellom membran og sluk tett?
Er vegghengt toalett hengt bak membran? Da vil eventuelle lekkasjer bli liggende i veggen. Er sisternen montert utenpå membran, som en såkalt vorte, er du tryggere siden eventuelle lekkasjer ikke kan spre seg til veggene.
Tapet, panel eller fliser? Gulvbelegg, baderomsplater eller veggvinyl regnes som forholdsvise sikre. Hvem har lagt eventuelle fliser og membran? Finnes det reservefliser? Bank lett på flisene for å høre om det er hulrom i gulv eller vegger.
Be om dokumentasjon på at våtromsarbeid er utført av fagkyndig hvis dette finnes.
Øvrige kommentarer

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?