Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Bilde av fargerikt sluk
For å sjekke om det er membran på badet, kan du åpne risten på sluket og se etter et farget gummilag eller en slags vinylduk ytterst i kanten av sluket.

Sjekk membranen på eldre bad

Hvis du har eldre bad, bør du være oppmerksom på lukt og synlige fuktskader. Dersom du oppdager dette, kan det tyde på at badet ikke er tett. Derfor er det viktig å sjekke membranen på badet.


Her er daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messihas tips til hva du bør sjekke på bad:

Se etter fukt

  • Spor av fukt bør tilsees ved jevne mellomrom, og du bør forsikre deg om at du har membran bak flisene. Ifølge våtromnormen er membran påkrevd på alle bad.

Sjekk membran

  • En av årsakene til at det er viktig med membran, er for å unngå lekkasje. Et bad uten membran, eller med en membran som ikke er tett, kan føre til fukt, råte og lekkasje.
  • For å sjekke om det er membran på badet, kan du åpne risten på sluket og se etter et farget gummilag eller en slags vinylduk ytterst i kanten av sluket.
  • Membran i gamle sluk ser ut som en gummiguffe, mens det i nyere sluk er ganske synlig og tydelig vinyl.

Vær nøye

  • Hvis du får fuktskader som følge av utett membran, vil ikke forsikringen dekke kostnadene for å fikse skaden, og som boligeier er du selv ansvarlig for at membranen er hel og tett.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?