Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Rørlegger

Rørlegger

Et nyrenovert og moderne bad gir hjemmet et løft, og er en luksus mange nordmenn velger å unne seg flere ganger i løpet av livet. Andre ganger er man nødt til å pusse opp på grunn av fuktskader. Mange av produktene på våtrom er tross alt ferskvare og må byttes ut med jevne mellomrom.

 

Et slikt oppussingsprosjekt kan fort bli dyrt, og stiller strenge krav til utførelsen av arbeidet. Derfor er det lurt å skaffe hjelp fra en dyktig håndverker. 
 

Kjøp produkter gjennom rørlegger

Seriøse rørleggere har faste avtaler med leverandører som garanterer at produktene oppfyller kravene til bruk ved norske vannforhold. For eksempel er vanntrykket i Norge annerledes enn ellers i Europa, og krever produkter tilpasset norske forhold.

En rørlegger har oversikt over hvilke produkter som er gode nok, og kan garantere at den nødvendige kvalitetssikringen på produktene er gjort. Dessuten får du med deg reklamasjonsrett til senere. Ansvarsforholdet ligger da hos rørlegger, og han kontakter grossist for deg.
 

Velg riktig rørlegger

Det første man må tenke på når man starter i gang et oppussingsprosjekt av kjøkken eller bad er å skaffe rett rørlegger til jobben. Her kan du enkelt bruke søkemotoren til å finne frem til seriøse rørleggerbedrifter i ditt lokalområde. Alle bedrifter i denne oversikten er medlem av Rørentrepenørene Norge. Dermed kan du være trygg på at du får god og autorisert rørleggerhjelp.

Gjennom anbudstjenester og Google kan du søke opp bedriftene, for å finne mer utfyllende informasjon om hvilke oppdrag det aktuelle rørleggerfirmaet tar på seg.
 

Vurder flere anbud

Som ved kjøp av andre produkter og tjenester kan det være en god idé å undersøke markedet. Hent anbud fra flere bedrifter, og se hvem som har det beste tilbudet. Takket være et konkurransedrevet marked er det mye penger å spare. Samtidig er det viktig å ikke kun la fokuset ligge på pris. Pris og godt utført arbeid henger alltid sammen.

Når du har funnet en rørlegger kan det lønne seg å dobbeltsjekke om de har erfaring med tilsvarende arbeid. Spør gjerne om de har referanser fra tidligere oppdrag å vise til. Mange bedrifter har også lenker til slike referanser på hjemmesidene sine.
 

Er din rørlegger godkjent?

I dag stilles det krav til at rørleggere skal være godkjent, enten sentralt eller kommunalt. Godkjenningen utstedes av Statens bygningstekniske etat eller kommunen.

En godkjent rørlegger kan dokumentere at han har riktig kompetanse og erfaring innen sitt fagfelt. Han har kvalitetssikringsrutiner og han har betalt alle skatter og avgifter.
 

Kvalitetssikring og sertifisering

Alle medlemsbedrifter i Rørentrepenørene Norge har et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem, noe som sikrer at arbeidet bli utført på en seriøs og god måte fra starten av. Slik unngår du reklamasjoner i ettertid.

Skal du pusse opp bad eller vaskerom er det også lurt å spørre etter våtromsertifisering. Våtromssertifiseringen er en garanti for at rørleggerbedriften har god kompetanse på området.
 

Beskriv oppdraget nøye

For at du skal få et mest mulig reelt prisanslag er det viktig at du gir din rørlegger en grundig skriftlig redegjørelse av prosjektet som skal utføres. Forklar tydelig hva dine forventninger er, så unngår du uforutsette ting underveis.

Det er også viktig å være klar over at uforutsette utfordringer fort oppstår uavhengig av god planlegging. Ta sikte for dette i budsjettet, så unngår du panikkstemning halvveis ut i oppussingen. En tommelfingerregel er å sette av 10 % av totalkostnaden til uventede kostnader.
 

Vær tålmodig

Det hjelper lite å være utålmodig når man skal gå til anskaffelse av rørlegger. Skulle din utkårede rørleggerbedrift være opptatt ved ønsket oppstart, kan det være lurt å i stedet utsette prosjektet litt. Å ty til en ny dårlig bedrift i siste liten er sjeldent lurt.

Husk at de anerkjente bedriftene har travle dager av en grunn. Deres fullsatte agenda har også gitt rom for en rekke nye useriøse bedrifter, som fremfor alt gir deg merarbeid og ekstra utgifter.
 

Inviter til befaring

Før du ansetter rørlegger kan det være lurt å invitere bedriften hjem på befaring av rommet som skal pusses opp. En befaring er en forutsetning for at bedriften skal kunne gi et så nøyaktig prisoverslag som mulig.

Her får du også mulighet til å snakke med rørlegger om hva som skal gjøres og sammen bli enige om hvilke resultater du kan forvente deg. 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?