Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Bilde av sluk med vanndråper

På tide å pusse opp badet?

Et bad som er i dårlig stand kan bli en dyr affære grunnet lekkasje og fuktskader. Lurer du på om badet holder enda litt lenger, eller om du må gå i gang med å pusse opp badet?

 

- Er badet i skikkelig stand handler det om komfort og velvære dersom man velger å pusse opp eller rehabilitere. Er badet i dårlig stand bør du imidlertid komme fukt- og råteskader i forkjøpet, sier fagansvarlig Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge. Han minner om at følgeskader av slitasje og elde ikke dekkes av forsikringen.
 

Tegnene du bør ta på alvor
 

Fukt og innesperret lukt

Lukter det innesperret og rått kan det være et tegn på at konstruksjonen på badet ikke er tett. Et første bud da er å sjekke om badet har membran. Løfter du av slukristen skal membranen komme til syne som et gummilag eller en duk i kanten av sluket.

 

Sprekker i fuger

Sprekker i fuger avslører ofte av det er fukt i veggen, mens mer generelle skader på flis, ikke nødvendigvis har sammenheng med fukt.  


Misfarget silikon og fugemasse

Slippers silikonet taket og har fugemassen misfarginger? Sorte flekker i dusjnisjen kan være soppdannelse. Dette oppstår når konstruksjonen bak er fuktig, som igjen kan forårsake råteskader over tid. Viser badet slike tegn på elde holder det ikke å reparere overflaten. Fuktige materialer må fjernes eller tørkes og ny tett konstruksjon må legges.
 

Forleng badets levetid

Viser badet tegn på elde uten at det er mistanke om fukt- eller råteskader kan du forebygge dette uten å gå drastisk til verks.

- Vil du forlenge badets levetid er installering av dusjkabinett eller badekar en fin måte å gjøre dette på. Da går fukt direkte til avløp uten at vegger og gulv i vesentlig grad utsettes, sier Skaar Nielsen.
 

Dokumentasjon er smart uansett

Må noe gjøres? Å rive og fjerne flis kan du selv gjøre, men husk at du må kunne dokumentere at arbeider på våtrom er utført i henhold til gjeldende regelverk. - Bruk derfor fagfolk og sørg for å be om dokumentasjon. Dokumentasjon gir deg sikkerhet og øker også verdien av boligen om du skal selge, avslutter Skaar Nielsen.
 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?