Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Anbud når du skal bygge nytt bad

Dette bør inngå i anbudet hvis du skal bygge nytt bad

Skal du innhente anbud på bygging av bad bør du være så spesifikk som mulig - for å få et reelt tilbud og unngå overraskelser. Her er rørleggerens råd:

      
Dokumentasjon

Legg ved plantegning som viser rørføringer i vegger, plassering i forhold til andre rom, vannuttak og avløp. Ta bilder av rommet slik det vil se ut ved oppdragets start. Oppgi også rommets størrelse.

Underlag
Hva er rommet bygget på? Betongsåle eller tre? Hvilken etasje ligger rommet i?

Materialvalg
Beskriv materialvalg, flater og ønsket utstyr.

Oppvarming, belysning og ventilasjon
Er dette ferdigstilt eller ønsker du hjelp til å finne gode løsninger? En skikkelig rørlegger gir gode råd om disse tingene.

Valg av produkter
For at rørleggeren skal kunne gi deg et tilbud på hva det vil koste å utføre arbeidet er det viktig at du spesifiserer hvilken type produkter du ønsker. Ulike systemer har ulike egenskaper og krav til montering. Dersom du allerede vet hvordan innredningen skal se ut, legg gjerne ved bilder eller navn på produsent.

Velg produkter tilrettelagt for norske forhold
I følge håndverkertjenesteloven er rørleggeren forpliktet til å kun montere produkter han er fortrolig med og kan anbefale. Det tryggeste er å velge produkter fra rørleggerbedriftens sortiment. Har du sett deg ut en type innredning som rørleggeren ikke har utstilt, be om hjelp til å finne tilsvarende fra en anerkjent produsent.

Skal du kjøpe produkter selv
Ønsker du å levere produkter selv, avklar dette med rørleggeren før du handler, så du ikke risikerer at rørleggeren ikke vil montere fordi han ikke har tilstrekkelig kjennskap til produktet. Når du selv leverer varer, er det du som er ansvarlig for dokumentasjon av produktets egenskaper, og du må selv ta hånd om eventuelle reklamasjoner eller reparasjoner i forhold til din leverandør.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?